Volledig scherm
Deelnemer aan het EK schapen drijven, dat afgelopen weekeinde werd gehouden in Renkum en Heteren. In die laatste plaats werden zondag de finales gehouden. © Rolf Hensel

Stormachtig schapen drijven in Heteren en Renkum

HETEREN/RENKUM - Terwijl de wind soms stormachtig tekeer gaat in de uiterwaarden bij Renkum en langs de Polderstraat in Heteren drijven bordercollies schapen op. 

Met hun baasjes deden ze de afgelopen drie dagen mee aan het Europees kampioenschap schapendrijven. Het terrein aan de Bokkedijk in Renkum was een van de wedstrijdlocaties, naast een stuk land aan de Polderstraat in Heteren.

Renkum bood plaats aan enkele wedstrijdrondes, in Heteren werden zondag de finales gehouden van de European Nursery Championship, zoals de titelstrijd internationaal bekend staat. De deelnemers zijn afkomstig uit heel Europa, waaronder Scandinavië, De beste vijftien deelnemers gingen op voor de eindzege.

Twee-eenheid

Baas en bordercollie vormen een twee-eenheid tijdens de wedstrijden, die onder strenge regels worden gehouden. Behendigheid en snelheid van de hond en het coachen van de baas vormen de basis voor een goed resultaat. Organisator van het evenement was Ellen van der Zweep uit Heteren, die met haar man ook deel uitmaakt van het Nederlandse team. 

De wedstrijd is er vooral om liefhebbers van schapen en bordercollies met elkaar te verbinden. ,,Het is mooi om met mensen om te gaan die dezelfde interesse delen. Het gaat om de sociale contacten, om vriendschap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.