Onder meer op het drukke Airborneplein in Arnhem wordt gestrooid om te voorkomen dat het asfalt smelt door de hitte en wordt beschadigd door het vele verkeer.
Volledig scherm
Onder meer op het drukke Airborneplein in Arnhem wordt gestrooid om te voorkomen dat het asfalt smelt door de hitte en wordt beschadigd door het vele verkeer. © Erik van 't Hullenaar

Strooizout voor gladde winterdagen biedt uitkomst bij zengende zomerhitte

ARNHEM - Met karrenvrachten zout die eigenlijk waren ingeslagen voor een glibberig koude winterdag houdt Arnhem in de zengende zomerhitte de belangrijkste wegen in de stad berijdbaar. 

1 reactie

  • Waarom

    3 jaar geleden
    Sinds wanneer onttrekt zand vocht aan de buitenlucht.Iets klopt er in dit verhaal niet.
  1. Teruglezen: Eindhoven stelt record nog scherper met 39,3 graden, morgen nog heter

    Teruglezen: Eindhoven stelt record nog scherper met 39,3 graden, morgen nog heter

    Nederland heeft vandaag een snikhete tropische dag beleefd. Het oude hitterecord uit 1944 werd ruimschoots overtroffen, met vijf weerstations die een hogere temperatuur registreerden. In Eindhoven werd het maar liefst 39,3 graden Celsius. Nooit was het in Nederland warmer. De hittegolf is echter nog niet voorbij. Weerplaza en KNMI verwachten morgen nog hogere temperaturen. Wordt het dan misschien 40 graden? Dat gaan we morgen zien, lees hieronder terug hoe het Nederland vandaag verging in de hitte.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.