Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Berrie Van Helden

Strop van half miljoen voor Arnhem door vervuiling van het plasticafval

ARNHEM - De gemeente Arnhem lijdt dit jaar naar verwachting een strop van 470.000 euro doordat afval van plastic, metaalverpakkingen en drankkartons in ondergrondse containers wordt vervuild met restafval (pizzadozen, chipszakken, luiers).

24 reacties

 • EenPessimist

  3 jaar geleden
  Ik had het kunnen weten, de Gelderlander doet weer asn cencuur als je het hebt over B&W van Arnhem..zeg vooral niet iets wat ze niet bevalt over hun vriendjes op het gem. huis want wordt het niet geplaatst
 • Marco

  3 jaar geleden
  Blijkbaar ben jij de deskundige.Leg me dan eens uit hoe het kan dat gemeenten waar ze alles scheiden en diftar hebben ingevoerd de laagste afvalstoffenheffing hebben en de beste milieueffecten behalen?Ik betaal liever een lage afvalstoffenheffing door zelf een kleine bijdrage aan een beter milieu te besteden in de vorm van het scheiden van enkele afvalsoorten. Kom op, zo moeilijk is het echt niet.
 • wil

  3 jaar geleden
  Links af rechtsom gaat het de inwoners geld kosten. € 1,60 per zak restafval. Dan kun je er op wachten dat het afval op andere manieren wordt geloosd. Als je het al niet te breed hebt dan houd je dat geld liever in de zak.  Bewezen is nu wel dat het PMD afval geld opbrengt terwijl uiteindelijk het aanbieden van afval duurder wordt. Dat werkt burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand. Je kunt dan wel 100 afvalcoaches inzetten (hoe verzin je zo'n functie) maar dan worden de regels voor scheiding afval toch overtreden. Goed werk gemeenten!!!!!
 • Frietje

  3 jaar geleden
  Dat is heel vervelend, maar heeft natuurlijk niks te maken met vervuiling van de PMD-bak.
 • Frietje

  3 jaar geleden
  Natuurlijk is dat bekend, alleen wordt er dan niet genoeg geld aan verdiend.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.