De bezorgers van James Online, de vrijwillige boodschappenservice voor Arnhem en omgeving.
Volledig scherm
De bezorgers van James Online, de vrijwillige boodschappenservice voor Arnhem en omgeving. © James Online

Studenten butlerservice doen gratis boodschappen tijdens coronacrisis

ARNHEM/ OOSTERBEEK/ VELP - Onder de naam ‘James helpt Arnhem’ zijn studenten  gestart met een gratis boodschappendienst voor inwoners en ondernemers in Arnhem, Velp en Oosterbeek. 

De koeriers verzorgen de inkoop en bezorging van boodschappen ‘voor ouderen, mensen met een kwetsbare achtergrond hebben of mensen die werkzaam zijn in een cruciaal beroep’, aldus de vrijwilligersorganisatie. 

‘James helpt Arnhem’ is een gezamenlijk initiatief van online butlerservice JamesOnline, specialist in betalingsverkeer CCV en een aantal zzp’ers. Het team staat klaar om inkopen te doen bij zoveel mogelijk lokale ondernemers, zoals bakker, slager, bloemist en buurtsuper.  

Steuntje in de rug

,,Onze kosteloze service is daarmee een steuntje in de rug voor mensen die niet of minder makkelijk de deur uit kunnen, geen puf hiervoor hebben na het draaien van een lange dienst, maar zeker ook voor de lokale winkelier die zwaar getroffen is.", vertelt Lisa Hartjes, teamleider van James Online Arnhem.

 ,,De student noteert de boodschappen, gaat op pad, meldt zich 10 minuten voor aankomst en legitimeert zich aan de deur bij de bezorging.”  Ook maken de bezorgers graag een praatje met wie daar behoefte aan heeft. Hartjes: ,,Wij weten hoe belangrijk het is om in deze lastige tijd even contact te leggen met anderen."

Nadere info over hoe te bestellen: zie website JamesOnline.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.