Esmée Otten voor het pand in de Driekoningenstraat waar ze woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Esmée Otten voor het pand in de Driekoningenstraat waar ze woont. © Gerard Burgers

Studentenhuis loopt leeg maar Esmée wijkt niet voor nieuwe huisbaas: ‘Ook niet voor de 2500 euro die anderen is geboden’

ARNHEM - Esmée Otten houdt met twee studenten stand in vier voormalige studentenhuizen aan de Arnhemse Driekoningenstraat. Hun voormalige huisgenoten hebben in een jaar tijd allemaal eieren voor hun geld gekozen. Maar niet Otten. ,,Ik ga niet weg, ook niet voor de 2500 euro die ze anderen hebben geboden.” 

9 reacties

 • Herman van Tilburg

  1 maand geleden
  Huurcontracten anonimiseren? Waarom mag de gemeente niet zien wie er wonen? Heeft niks met privacy te maken, dit klopt gewoon niet!!!!1
 • H.J. Van Duivenbooden

  1 maand geleden
  Arbeidsmigranten, dus dat is discriminerend? Één meisje met een fooi van 2,500.- euro het huis uit krijgen niet? Dat is ze al kwijt aan de verhuizing. Ik heb arbeidsmigranten als buren gekregen, links Polen, rechts Roemenen. Niets mis mee, maar 14 mannen in één huis wel. Matrassen in de kamers, ruzie, veel alcohol. De politie was er druk mee. Ik wens het meisje sterkte, ik ben trots op je, laat hij maar eens met een echt goed bod komen. Een fooi, daar trap jij iets in, liefs van mij.
 • F Gurp

  1 maand geleden
  De verhuurder dhr.Stemerdink noemt het begrip arbeidsmigrant 'discriminerend' en wil ze liever 'expat' noemen. Ik heb helemaal geen bezwaar tegen harde werkers. Maar die horen niet uitgebuit te worden door de huisvestingsindustrie die er met schimmige constructies omheen is gebouwd. Onderbrengen in zijn 'afgeleefde panden' tekent die uitbuiting. Bovendien in een buurt waar de sociale druk van bovenmatige aantallen kamerbewoners al voor genoeg overlast zorgt.
 • I Mecking

  1 maand geleden
  Arbeidsmigrant heeft nu ook al een negatieve lading?! Wat een ongelooflijke onzin. Aan Esmée: lekker blijven zitten.
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Pandeigenaar klinkt wel negatief.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.