Volledig scherm
© Mariska Hofman

Stuitbos nu officieel Zeegbos

Woensdag, 14 maart 2007 - ARNHEM - De gemeente Lingewaard had het al het Zeegbos genoemd, en sinds gisteren heeft ook het Arnhemse deel van het ‘stuitbos’ officieel die naam.

Het groene gebied aan de rand van Rijkerswoerd vormt een groene buffer tussen Arnhem-Zuid en Huissen. Onder meer door de gestaag vorderende bouw van nieuwbouwwijk Loovelden groeit de Zwanenstad steeds meer naar Arnhem toe.

Het eerste deel van het stuitbos is al zo’n tien jaar jaren geleden aangeplant. Een naam had het ‘stedelijke uitloopgebied’ officieel nog niet, hoewel beheerder Recreatiemaatschappij Rivierengebied de naam Zeegbos al wel hanteerde.

Omdat andere instanties andere benamingen hanteerden voor de groene buffer – onderdeel van het park Lingezegen – en om verwarring te voorkomen, is nu ook in Arnhem officieel gekozen voor ‘Zeegbos’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.