Wethouder Hans de Vroome geeft het startsein voor de bouw van de nieuwe Hooggvliet-supermarkt in de Arnhemse wijk Lombok.
Volledig scherm
Wethouder Hans de Vroome geeft het startsein voor de bouw van de nieuwe Hooggvliet-supermarkt in de Arnhemse wijk Lombok. © Erik van 't Hullenaar

Super Hoogvliet zorgt in Arnhem voor tientallen nieuwe banen

ARNHEM - Een groep van tien verkeersregelaars wordt de komende maanden ingezet om de bouw van de nieuwe supermarkt van Hoogvliet te begeleiden aan de Utrechtseweg in Arnhem. 

Zij moeten ervoor zorgen dat het verkeer zo min mogelijk last ondervindt bij de kruisingen van de Utrechtseweg met de Oranjestraat, Onderlangs en Klingelbeekseweg. De verkeersregelaars zijn werkzoekenden die naar voren zijn geschoven via werkbedrijf Scalabor en Stichting Zetta. 

,,Langdurig werklozen waarvoor wij de opleiding betalen”, zegt Harm Mensink van Arthur-Armstrong, ontwikkelaar van het terrein van de super. Bij de eerste vestiging van Hoogvliet in Arnhem komen naar schatting tussen de 50 en 70 mensen te werken. De bouw van de super duurt waarschijnlijk tot eind 2019.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.