Volledig scherm
De plek van de toekomstige supermarkt, gezien vanaf de Hulkensteinseflat. Het witte gebouw rechts is de voormalige garage Hegeman. © Erik van 't Hullenaar

Supermarkt Lombok in Arnhem redt het nu wel

ARNHEM - Het ziet er naar uit dat de Arnhemse gemeenteraad nu wel het licht op groen gaat zetten voor de nieuwe supermarkt van Hoogvliet in de wijk Lombok. 

Voor de plek op de hoek van de Utrechtseweg en de Oranjestraat was eerst een ondergrondse supermarkt bedacht, maar dat plan verdween in de prullenbak na hevig protest van omwonenden, met name ook over het gebrek aan wederhoor. 

Draagvlak

In het nieuwe plan gaat het om een bovengrondse supermarkt en ondergrondse parkeergarage. In de villa en de oude showroom van de garage die er vroeger zat is er ruimte voor winkels, bedrijven en wonen. Het plan is in nauw overleg met een wijkvertegenwoordiging vormgegeven en heeft veel meer draagvlak.

Lawaai

Direct omwonenden maken zich nog wel zorgen. Die gaan onder meer over lawaai van het laden en lossen en de airco van het gebouw, de inpassing in het groen en de tweede ontsluiting, voor langzaam verkeer, op de Oranjestraat. Als over het bestemmingsplan voor de supermarkt wordt besloten, komen sommige fracties in de raad op die punten wellicht nog met wijzigingsvoorstellen.

De PvdA komt met een motie om in een convenant vast te leggen dat het overleg met omwonenden tot de bouw gaande blijft. De supermarkt en wethouder Geert Ritsema vinden dat overbodig, omdat al is afgesproken dat partijen met elkaar in gesprek blijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.