Volledig scherm
Foto ter illustratie. © BSR Agency

Supporters Vitesse kritisch over eventueel Songfestival in GelreDome

ARNHEM - De supporters van Vitesse voelen er weinig voor dat hun club en daarmee ook de aanhang in de verdrukking komt als het Eurovisie Songfestival in 2020 in GelreDome zou worden gehouden. Arnhem wil het evenement graag binnenhalen, maar dat zou tot gevolg kunnen hebben dat Vitesse in mei wekenlang geen thuiswedstrijden kan spelen.

Daar zit de Supportersvereniging Vitesse bepaald niet op te wachten, maakt voorzitter Paul Koster duidelijk.

,,Het zou mooi zijn als het songfestival om de wedstrijden van Vitesse heen georganiseerd kan worden. Maar zeker niet andersom”, stelt hij.  ,,Voor de supporters is het niet wenselijk als de club meerdere wedstrijden moet uitwijken.”

Vitesse-Ajax in troosteloze ambiance

Koster roept het duel in de kwartfinale om de KNVB-beker in 2013 in herinnering. Vitesse lootte een thuiswedstrijd tegen Ajax, maar kon die niet afwerken in GelreDome omdat daar dancefestijn Hard Bass was gepland.

De Arnhemmers moesten toen uitwijken naar Emmen, waar Vitesse sneefde (0-4) in een troosteloze ambiance met niet meer dan 2.000 toeschouwers op de tribunes.

Dat wil de Supportersvereniging niet nog eens mee maken. ,,Maar we moeten natuurlijk nog zien of Arnhem het Eurovisie Songfestival krijgt. Heel veel steden azen erop”, zegt Koster. Die er wel aan toevoegt: ,,Het zou hartstikke mooi zijn als het Eurovisie Songfestival hier naar toe komt. Voor Arnhem en de regio zou dat heel erg goed zijn.”

Ook de club zelf zou Arnhem als thuishaven van het Songfestival ‘fantastisch’ vinden. Maar een eventuele aanpassing van het speelschema noemt Vitesse ‘op voorhand een grote uitdaging’. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.