Volledig scherm
Een jonge Davy Pröpper in het bij supporters weinig geliefde oranje uitshirt dat Vitesse droeg in het seizoen 2010-2011. © Jan Kanning

Supporters Vitesse mogen meedenken over tenues voor seizoen 2020-2021

ARNHEM - Vitesse is op zoek naar supporters met ideeën voor het tenue waarin de Arnhemmers in het voetbalseizoen 2020-2021 hun wedstrijden buiten GelreDome gaan afwerken. Behalve voor het uittenue wordt ook input gevraagd voor het speciale Airborne-shirt.

Fans kunnen samen met medewerkers van Vitesse, Nike en Badge meedenken over het ontwerp van shirts, broekjes en kousen. Ze moeten minimaal 16 jaar oud zijn en moeten een geheimhoudingsverklaring tekenen bij de eerste brainstormsessie.

Vitesse speelt het huidige voetbalseizoen alle wedstrijden in een Airborne-tenue, omdat het in september 75 jaar geleden was dat in Arnhem werd gevochten om de Rijnbrug om zo de Tweede Wereldoorlog te bekorten. 

Volgend seizoen wordt alleen de traditionele Airborne-wedstrijd gespeeld in een tenue met maroonrood en lichtblauw, de kleuren van de Britse Airbornes die vochten in de Slag om Arnhem.

Volledig scherm
Het Airborne-shirt van Vitesse voor voetbalseizoen 2019-2020. © BSR Agency

Met de uitnodiging aan supporters om mee te denken over de nieuwe wedstrijdshirts voor de uitwedstrijden komt Vitesse tegemoet aan een lang gekoesterde wens onder de aanhang, zegt een woordvoerder van de club.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.