De bekladde entree van Supportershome Monnikenhuize van de Supportersvereniging Vitesse bij GelreDome.
Volledig scherm
De bekladde entree van Supportershome Monnikenhuize van de Supportersvereniging Vitesse bij GelreDome. © DG

Supportershome Vitesse beklad door aanhangers ADO Den Haag

VideoARNHEM - Supportershome Monnikenhuize op het terrein van stadion GelreDome in Arnhem-Zuid is beklad door aanhangers van ADO Den Haag. Op twee muren van het onderkomen van de Supportersvereniging Vitesse zijn de letters ‘FCDH’ gespoten, de afkorting van FC Den Haag, een naam die ADO Den Haag in het verleden voerde.

De Supportersvereniging Vitesse kondigt aan aangifte te zullen doen bij de politie. Om de daders te achterhalen zijn bij GelreDome camerabeelden opgevraagd, meldt de SV van Vitesse. De Arnhemse club speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen de Hagenaars.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de aanhang van ADO zich laat gelden. Eind februari werd voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap-ADO Den Haag  een kwetsend spandoek opgehangen in De Vijverberg. In Amsterdam werd onder meer het beeld van De Dokwerker beklad (zie ook video). Begin deze maand raakten Hagenaars in het centrum van Nijmegen slaags met hooligans van NEC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.