Volledig scherm
José en Gerrit van der Meijden. © De Gelderlander

't Bakkertje keert terug in Ruiterstraat Arnhem

ARNHEM - 't Bakkertje aan de Ruiterstraat in Arnhem krijgt een opvolger. Dat maakt bakkersvrouw José van der Meijden bekend. „Ik heb een jong stel gevonden dat er helemaal voor gaat. De zaak gaat op 6 december open.”

Van der Meijden heeft zware weken achter de rug. De rechtbank verklaarde in oktober 'De Bakker van het Grofje' in de Arnhemse Ruiterstraat failliet. De familie Van der Meijden droeg de zaak anderhalf jaar eerder over aan ondernemer Richard Olsman uit Hardenberg.

Dit gebeurde nadat bakker Gerrit-Jan van der Meijden zijn werk door ziekte noodgedwongen moest staken.

Uitkomst
De overname door Olsman leek een uitkomst. Hij richtte in korte tijd een reeks bakkerszaken in de regio op. Inmiddels zijn al deze zaken verdwenen. Curator Edo Nijdam van Dommerholt Advocaten uit Zwolle buigt zich over de afwikkeling van de schulden van Olsmans 'De Bakker van 't Grofje'.

Onderhandeling
Van der Meijden erkent dat ze heeft moeten onderhandelen met de curator om de bakkerszaak weer te kunnen heropenen.

„Ik blij dat ons bedrijf nu gered is. Het jonge stel maakt zich nog bekend. De zaak krijgt een nieuwe naam. We gaan nu de voorbereidingen treffen voor de nieuwe start. De oven heeft twee maanden stil gestaan en moet nu opnieuw opstarten. We gaan de horeca weer bevoorraden. En oliebollen bakken natuurlijk."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.