Taakstraf en boete voor mishandelen ambulancemedewerkers bij Gelredome

ARNHEM - Een 29-jarige man uit Otterlo is veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur voor het mishandelen van twee ambulancemedewerkers die in maart bij stadion Gelredome zijn vader wilden verzorgen.

De man, die de eerste vijf minuten van de rechtszaak in tranen was, zei in 'grote paniek' verkeerd te hebben gehandeld. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

De man had in een skybox samen met zijn vader naar de wedstrijd Vitesse-Ajax gekeken. Toen hij en zijn vader naar beneden liepen de grote stadiontrappen af, viel zijn vader ineens neer en kwam er bloed uit zijn oor. Zijn zoon greep daarop onder meer een van de verzorgers bij de keel en in de hand en vertoonde agressief gedrag toen de verzorgers hem wilden verhinderen mee de lift in te gaan. 

,,Mijn zus had me aan de telefoon gezegd dat ik absoluut bij mijn vader moest blijven. Toen ze met mijn vader op de brancard de lift van het Gelredome ingingen, wilde ik daarom absoluut mee. Het was nooit mijn bedoeling de ambulancemedewerkers pijn te doen. Ik wil daarvoor ook sorry zeggen tegen ze."

Zoete koek

Die excuses gingen er niet in als zoete koek. Volgens een van de ambulancemedewerkers kon de man uit Otterlo zich op de bewuste avond een aantal keer terugtrekken. Het andere slachtoffer vond dat de man vooral spijt moest betuigen richting zijn eigen vader. ,,Hij heeft de gang van zaken getraineerd, wat zijn invloed heeft gehad op de verzorging van zijn vader.’’

Stadionverbod

De man uit Otterlo verklaarde eerder bij de politie dat hij in de skybox goed gedronken had, namelijk zo'n tien tot vijftien biertjes. Dat was een van de redenen waarom de rechter meeging in de eis van de officier van justitie. De eis van de aanklager was wel milder doordat de man ook al een stadionverbod van negentien maanden kreeg van Vitesse en op die manier al gestraft werd.

De dader moet ook een schadevergoeding van 500 en 495 euro betalen aan de slachtoffers, vooral vanwege de geleden immateriële schade. ,,Het gebeuren heeft de glans van mijn werk genomen’’,  aldus een van de ambulancemedewerkers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.