Lodewijk Lamers aan het werk.
Volledig scherm
Lodewijk Lamers aan het werk. © Takkenwerk boomservice

Takkenwerk uit Arnhem wint naamprijs van Namespotting

ARNHEM - Het boomservicebedrijf Takkenwerk van Lodewijk Lamers (47) uit Arnhem heeft dit jaar de naamprijs  van Namespotting voor zijn bedrijfsnaam gewonnen. ,,Toen ik doorhad dat dit een echte wedstrijd was en dat ik hem gewonnen had, was ik ontzettend blij. Meteen een goed begin van het jaar”, vertelt Lamers. 

Het logo op de bus van Lodewijk Lamers.
Volledig scherm
Het logo op de bus van Lodewijk Lamers. © Takkenwerk boomservice

Namespotting is een onderdeel van het bedrijf De Naamafdeling in Amsterdam. Een jury met allerlei achtergronden reikt de prijs al vijf jaar uit aan bedrijven met een opvallende naam. Ook hebben ze een boek met alle bijzondere namen en een scheurkalender. Hoe de organisatie bij  Takkenwerk is uitgekomen? ,,Ik hoorde dat iemand een foto van mijn bus had gemaakt en hem had ingestuurd.”

De naam

Het ontstaan van de naam is goed uit te leggen, vertelt Lamers: ,,Het is gewoon letterlijk mijn werk. Ik ben elke dag met takken bezig. Het is ook wat ik het liefst doe. Bomen in klimmen en takken snoeien.” Ook legt hij uit dat er meer komt kijken bij het onderhouden van bomen dan alleen de takken bijhouden. Je bent er volgens Lamers van het aanplanten tot het vellen mee bezig.

,,Het is mooi om met levende organismes bezig te zijn die mensen toch ook bezig houden. Zo ben ik ook wel eens als expert bij het tv-programma De rijdende rechter  uitgenodigd om iets te zeggen over een boom die een burenruzie veroorzaakte.’’

De overige winnaars van de naamwedstrijd van Namespotting zijn:

1. Takkenwerk Boomservice

2. Onder de plak Bestickering

3. The Iron Lady Strijkservice

4. Airkoe stalventilatie

5. De Pianotemmer pianostemmen en -onderhoud 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.