Volledig scherm
In hun boot Sealiberty runnen Marloes van de Pol en Jeroen Spaander een bed and breakfast. © Timo Bouman/ Persbureau Heitink

Tanker raakt woonboot in Arnhemse haven: 'Een ramp'

ARNHEM - Een brandstoftanker is woensdagmorgen rond 08.30 uur tegen een woonboot gevaren in de Rijnhaven aan de Westervoortsedijk in Arnhem. Beide boten raakten niet lek als gevolg van het ongeval, wel raakte de woonboot ernstig beschadigd.

De tanker wilde aanmeren, maar raakte door de harde wind uit koers. Daardoor bonkte het schip enkele malen tegen de woonboot aan. De schipper bleef ongedeerd, evenals de eigenaren van de Arnhemse woonboot.

Gedupeerd

Wel zijn Marloes van de Pol en haar vriend Jeroen Spaander zwaar gedupeerd door de schade aan hun woonboot, waarin zij de bed and breakfast Sealiberty runnen. ,,Ik was aan het werk en opeens klonk een gigantische knal. Het hele schip lag te trillen. Ik schrok mij kapot’’, zegt Van de Pol.

Drie klappen

Zij telde in totaal drie klappen die haar schip fors hebben beschadigd. ,,Ik zie scheuren in de muren, de afvoer van de badkamer is compleet verschoven. Die zit precies op het punt waar de tanker ons als eerste raakte.’’ 

Spaander noemt de aanvaring 'een ramp'. ,,Jaren werk heb ik er in zitten. Vrijdag hebben we gasten en ook voor de komende weken staan er meerdere reserveringen.’’

Inspectie

Of die door kunnen gaan is nog onbekend: de woonboot wordt woensdagmiddag aan de onderkant nog aan een nadere inspectie onderworpen, om alle beschadigingen op een rijtje te zetten. Ook is inmiddels de verzekering ingeschakeld.

  1. Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog
    PREMIUM
    VIDEO

    Arnhems Oorlogsmu­se­um 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog

    ARNHEM Het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 waagt zich aan een expositie vol vraagtekens over goed en fout in oorlogstijd. ,,We hebben veel te vaak te snel ons oordeel klaar", benadrukt Eef Peeters, die al 25 jaar het markante museum aan de Kemperbergerweg leidt. ,,Om het beeld te nuanceren heb ik een tentoonstelling ingericht rond acht mensen die als 'fout’werden bestempeld. Om te laten zien dat het genuanceerder lag. Met veel grijs in plaats van zwart en wit. Het zijn niet allemaal oorlogsmisdadigers.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.