Anne-Marije Buckens is al tien jaar eigenaresse van 50 Company, een loopbaancentrum voor 50-plussers. ,,Deze groep zit vol vuur en waardevolle levenservaring.”
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marije Buckens is al tien jaar eigenaresse van 50 Company, een loopbaancentrum voor 50-plussers. ,,Deze groep zit vol vuur en waardevolle levenservaring.” © Erik van 't Hullenaar

Te duur, vaker ziek en geen kennis: onterechte vooroordelen over 50-plussers, vindt Anne-Marije

ARNHEM - Ze zijn te duur, zijn vaker ziek of hebben de juiste kennis niet: zomaar een aantal vooroordelen over 50-plussers op de arbeidsmarkt. Vooroordelen zijn er om doorbroken te worden, vindt Anne-Marije Buckens. Al tien jaar helpt ze met haar in Arnhem gevestigde bedrijf 50 Company deze groep mensen aan een baan.

3 reacties

 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  H.M. Tepper u bagataliseert een probleem door uzelf als referentiekader te gebruiken. Mijn partner is werkloos, heeft op ontelbare vacatures gesolliciteerd. Als hij solliciteert krijgt hij soms binnen 10 minuten al een afwijzing. Bekende smoezen die worden gebruikt zijn: u past niet in ons profiel; u woont te ver weg (woont binnen de genoemde afstand); voldoet niet aan de functie-eisen. Ondertussen blijft de vacature weken op de site staan. Het is pure leeftijdsdiscriminatie. Krijgt geen kans.
 • Hans de Graaf

  2 jaar geleden
  Leeftijdsdiscriminatie is, net als positieve discriminatie, ook discriminatie. Er staan in dezelfde rij nog een hele trits burgers die, op basis van een voorkeursbeleid, legaal voor mogen dringen. Inmiddels mogen ook de 40+-ers al achteraan sluiten. Een zorgelijke ontwikkeling.
 • H.M. Tepper

  2 jaar geleden
  Zo kun je ook een probleem maken, nooit last van gehad als 50-plusser, zelf nog paar keer van baan verwisseld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem