Te hard langs wegwerkzaamheden in Arnhem, 1500 boetes op één dag

VideoARNHEM - Op de Apeldoornseweg in Arnhem zijn op één dag 1500 automobilisten op de bon geslingerd voor te hard rijden. 

De grote oogst werd afgelopen vrijdag binnengehaald, toen het Team Verkeer van de Politie Oost-Nederland een verkeerscontrole hield op deze voor Arnhem belangrijke in- en uitvalsweg. De politieactie werd gehouden in verband met de wegwerkzaamheden die daar op dit moment onder regie van aannemer Heijmans worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Arnhem. 

Wegwerkers

 Omdat er aan de weg wordt gewerkt, is de maximum snelheid op dit moment verlaagd van 50 naar 30 kilometer. De controle van vrijdag heeft volgens de politie uitgewezen dat bijna 40 procent van de automobilisten harder rijdt dan op dit moment toegestaan. ,,Dit kan niet alleen voor uzelf gevaarlijk zijn, maar zeker ook voor het andere verkeer en de wegwerkers”,  zo laat de politie weten.

De gemeente Arnhem kijkt ook op van het grote aantal snelheidsbekeuringen. ,,We hebben de zaak opgenomen met onze doorstroommanager”, zegt een woordvoerder. ,,Toen we het bericht zagen, hebben wij ons ook afgevraagd of het voor verkeersdeelnemers duidelijk genoeg is dat de snelheid op de Apeldoornseweg is aangepast.” 

Verkeersborden

Volledig scherm
Wegens wegwerkzaamheden moet het stadsverkeer richting Apeldoorn in tegengestelde richting over de nog geopende rijbaan. Dat mag met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur, waaraan blijkens een politiecontrole veel weggebruikers zich niet houden. © DG

Het antwoord is klip en klaar dat dit het geval is. Met verschillende verkeersborden is de limiet van 30 kilometer aangegeven. ,,Meer kun je niet doen”, aldus de woordvoerder. Automobilisten die de Apeldoornseweg nemen, zijn gemaand hun snelheid in acht te nemen, al was het maar omdat de politie ook aankondigt dat ze de controle op de Apeldoornseweg de komende tijd gaat herhalen. 

Op de Apeldoornseweg is de rijbaan tussen de Sonsbeeksingel en de Sonsbeekweg sinds kort afgesloten voor verkeer dat de stad uitgaat richting A12 en A50 richting Apeldoorn. Dat verkeer wordt nu in tegengestelde richting geleid, over de rijbaan voor het verkeer dat normaliter vanaf de A12 of vanuit de richting Apeldoorn komt. Verkeer stadinwaarts wordt omgeleid.

Onderhoud

Aan de Apeldoornseweg wordt gewerkt omdat riolering en asfalt dringend aan onderhoud toe zijn. Het bestaande asfalt wordt overigens hergebruikt nadat het is weggefreesd. Vermengd met nieuwe bitumen wordt het omgewerkt tot een nieuwe laag op het wegdek. Omdat de straat toch op de schop moet, neemt de gemeente meteen de gelegenheid te baat om een aantal verbeteringen door te voeren. 

Zo wordt een deel van de waterleiding onder de weg vervangen, verdwijnen de vrije parkeervakken tussen Sonsbeeksingel en Sonsbeekweg en wordt de rijbaan ter hoogte van het Sonsbeekpark verbreed. Fietspaden, bushaltes, groen en overige parkeerplaatsen krijgen ook een impuls. Het werk gaat in totaliteit zo'n vijf maanden duren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.