Impressie van enkele van de woningen in het bouwplan Whemedreef in Arnhem-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van enkele van de woningen in het bouwplan Whemedreef in Arnhem-Zuid. © Koopmans Bouwgroep

Te weinig woningen en te weinig groen: woningbouwplan Whemedreef afgekeurd

ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad is zo ontevreden over het nieuwe woningbouwplan Whemedreef aan de noordelijke Immerlooplas in Arnhem-Zuid, dat het van tafel is geveegd. De politiek wil meer huizen en er moet meer groen worden gespaard.

5 reacties

 • P Van de Kaa

  4 weken geleden
  Grappig dat de gemeente de Zwarte Piet krijgt toegespeeld in dit verhaal, terwijl het de projectontwikkelaar is die zich niet aan de afgesproken spelregels houdt. Die denkt alleen in winst, niet of de stad er baat bij heeft. Dus terecht dat de gemeente ze terug fluit.
 • erik roelofs

  1 maand geleden
  Gemeente die geen lef durft te tonen door echte hoogbouw op een beperkt aantal plekken in de stad toe te staan vraagt ook om deze problemen. Door jarenlang geen echte visie te hebben knijpt t nu aan alle kanten.
 • Rock Witten

  1 maand geleden
  Een paar lekkere, vette woontorens van 40 verdiepingen voor alleenstaande, ook goed voor de skyline van dit dorpje aan de Neder-Rijn. Eengezinswoningen komen dan vrij voor gezinnen waar nu een enkel persoon woont.
 • erik roelofs

  1 maand geleden
  En ja hoor, wederom stagneert een woningbouwproject in Arnhem. Op Schuytgraaf na ligt alles stil, mede door de gemeenteraad die telkens plannen stillegt, of onvoldoende draagvlak creeërt . Daar waar Nijmegen zeer voortvarend in de HELE stad bouwt, is het in Arnhem muisstil. Geen ontwikkelingen hier dus, geen Gashouderskwartier een conflict met eenbedrijf) geen Nijmeegseweg, geen Melkfabriek, geen AKZO en ga zo maar door. Arnhem moet meer grond beschikbaar krijgen om snel te kunnen bouwen,
 • Jan Kopper

  1 maand geleden
  In de hoogte is ruimte genoeg.
 1. De nachtegaal van Arnhem-Zuid heeft de achtervolging op Afro Bros ingezet
  PREMIUM
  Column Onderlangs

  De nachtegaal van Arn­hem-Zuid heeft de achtervol­ging op Afro Bros ingezet

  De nachtegaal van Arnhem-Zuid staat op YouTube. De vogel die is neergestreken in de struiken pal naast het pad waar ik dagelijks een rondje loop. Ik ontdekte hem in deze volgorde: ik stuitte eerst op een enorme telelens, vervolgens op de man die de telelens vasthield (gehuld in een camouflagepak) en pas veel later, thuis achter de computer, zag ik de nachtegaal zelf. Op het YouTubefilmpje dat de man geschoten had.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Arnhem e.o.