Volledig scherm
© TEDxARNHEM

TEDx-conferentie in Stadsvilla Sonsbeek Arnhem

ARNHEM - De bekende inspiratiebijeenkomst TEDx komt naar Arnhem. De conferentie, waarbij sprekers van diverse leeftijden en achtergronden korte speeches houden over een inspirerend project, idee of uitvinding, vindt plaats op 17 september in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem.

Het thema van de TEDx-conferentie is ‘We are all astronauts of spaceship Earth’, een uitspraak van de vorig jaar overleden astronaut en hoogleraar Wubbo Ockels. Een thema waar van alles bij past, aldus organisator Amy van Son, zoals natuur, medemenselijkheid en de zorg voor de aarde. "Het is de bedoeling dat de (Arnhemse) sprekers de bezoeker inzicht en overzicht geven, zoals een astronaut dat krijgt als hij vanaf een afstand naar de aarde kijkt.”

Park
Het evenement in de witte villa biedt plaats aan 100 bezoekers, maar het is de bedoeling dat het omliggende park Sonsbeek erbij betrokken wordt. De sprekers zijn daar op grote schermen te volgen. De initiatiefnemers hebben samenwerking gezocht met de hogescholen ArtEZ en HAN en industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

TEDx
Een panel bepaalt wie mag komen spreken. De voertaal is Engels. TED (Technologie, Entertainment, Design) is een jaarlijkse bijeenkomst in de Verenigde Staten. TEDx-evenementen zijn lokale kopieën daarvan, die wereldwijd worden georganiseerd. Daarvoor is wel toestemming van TED nodig.

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self- organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x=independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.