De biomassacentrale op het Industrieterrein Kleefse Waard.
Volledig scherm
PREMIUM
De biomassacentrale op het Industrieterrein Kleefse Waard. © Hans Broekhuizen

Tegenstanders willen biomassacentrale Veolia in Arnhem opnieuw stilleggen

ARNHEM - Milieudeskundige Johan Vollenbroek wil dat de provincie Gelderland de biomassacentrale Veolia in Arnhem onmiddellijk stillegt. De centrale zou stoffen uitstoten die niet in de natuurvergunning zijn opgenomen. Gedeputeerde Jan van der Meer is niet van plan hieraan mee te werken.

24 reacties

 • joan sas

  5 maanden geleden
  Woonboten in Arnhem met foutstokers geven meer gif-inname dan de BMC met z'n fikse pluimstijging. De rookpijp stopt onder wegnivo en die rook drijft naar het centrum; daar klaagt men amper over. Het stinkt enorm door die gesmoorde houtkachels [fout stoken] met onvolledige verbranding; dus gifrook. Woonboten vallen niet onder Bouwbesluit en er zijn geen regels die worden overtreden. Geen regels voor foutstokers en winkeldeuren in Arnhem. Dweilen met open kraan open. Wel milieuzone; incompetentie.
 • Herman van Tilburg

  5 maanden geleden
  Mensen gooi die centrale a.u.b. zo snel mogelijk dicht! En als de ODRA niet voor onze burgers opkomt doek dan de ODRA ook maar op.! Wat een zooitje is het in Arnhem!
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  GroenLinks en D66 compenseren de boomkap... met windmolens en zonneparken.Vraag: wat bouwen ze naast een biocentrale?Antwoord - windmolens en zonneparken.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Bij de gemeenten mag je wel protesteren tegen discriminatie... maar op het moment dat je wil demonstreren tegen biocentrales en tegen de 1,5 meter - dan zeggen de burgemeesters ''nee''. Dit noemen ze vrijheid van meningsuiting.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Wij mogen dadelijk geen benzine en dieselauto meer rijden en wordt het aardgas afgesloten.Intussen mogen de biomassacentrales een hoop rotzooi de lucht inblazen.Mensen en dieren die in de buurt van zulke centrales wonen krijgen allemaal klachten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.