Een bever in de Haven van Coers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bever in de Haven van Coers. © EcoNatura

Tegenstanders woonwijk in Stadsblokken Arnhem werpen beverfamilie in de strijd

ARNHEM - Tegenstanders van de plannen voor een nieuwe wijk op Stadsblokken/Meinerswijk op de oever van de Nederrijn in Arnhem brengen een beverfamilie in stelling om te pleiten voor afstel van de woningbouw. Aanleiding is de mogelijke ontdekking van een beverburcht nabij de Haven van Coers dicht bij de Nelson Mandelabrug.

3 reacties

 • Winston

  10 maanden geleden
  Top, zullen we gelijk de wetgeving even aanpassen? Het is momenteel gewoon verboden om bevers te verstoren of de voortplantingsplaats of rustplaats van bevers te verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden kan de provincie gewoon een ontheffing verlenen, maar dan moet de ontwikkelaar wel een uitgebreid plan op laten stellen waarin het voortbestaan van de lokale populatie gewaarborgd blijft. In dit project een aardige klus, maar het zal de bouw niet oneindig tegenhouden...
 • MKiender

  10 maanden geleden
  Bevers lopen hier in onze woonwijk (Elderhof) gewoon langs de huizen van de ene sloot naar de andere. Het duurt volgens mij niet zo lang meer totdat er zelfs sprake is van overlast. Ze vreten bijvoorbeeld net aangeplante boompjes weg. Dus dat huizen de bevers verjagen lijkt me niet aan de orde, maar de tegenstemmers van de bouwplannen grijpen zoals blijkt alles aan. 
 • Praetjes

  10 maanden geleden
  Volgens mij is de mens ook een beschermd diersoort en hebben dus ook het recht om daar te wonen.Gewoon naast de bevers. De bevers zullen zonder meer verhuizen als het hun niet aanstaat. Daar is plaats genoeg voor.
 1. Er is geen enkele reden voor de overwinnaars van het afvalreferendum om triomfantelijk te doen
  PREMIUM
  Column Onderlangs
  1

  Er is geen enkele reden voor de overwin­naars van het afvalrefe­ren­dum om triomfante­lijk te doen

  Er is geen enkele reden voor de overwinnaars van het afvalreferendum om triomfantelijk te doen. Wat gewonnen heeft is de irritatie, de overlast. Straks geen gedumpt afval meer (mag je hopen). Het kleine gat waar je de zak in proppen moet, zal verdwijnen. Geen gedoe meer met de pas. Maar een oplossing voor het enige wezenlijke probleem, het afvalprobleem zelf, is verder weg dan ooit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet

 2. Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein
  Play

  Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein

Arnhem e.o.