Een bever in de Haven van Coers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bever in de Haven van Coers. © EcoNatura

Tegenstanders woonwijk in Stadsblokken Arnhem werpen beverfamilie in de strijd

ARNHEM - Tegenstanders van de plannen voor een nieuwe wijk op Stadsblokken/Meinerswijk op de oever van de Nederrijn in Arnhem brengen een beverfamilie in stelling om te pleiten voor afstel van de woningbouw. Aanleiding is de mogelijke ontdekking van een beverburcht nabij de Haven van Coers dicht bij de Nelson Mandelabrug.

3 reacties

 • Winston

  1 jaar geleden
  Top, zullen we gelijk de wetgeving even aanpassen? Het is momenteel gewoon verboden om bevers te verstoren of de voortplantingsplaats of rustplaats van bevers te verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden kan de provincie gewoon een ontheffing verlenen, maar dan moet de ontwikkelaar wel een uitgebreid plan op laten stellen waarin het voortbestaan van de lokale populatie gewaarborgd blijft. In dit project een aardige klus, maar het zal de bouw niet oneindig tegenhouden...
 • MKiender

  1 jaar geleden
  Bevers lopen hier in onze woonwijk (Elderhof) gewoon langs de huizen van de ene sloot naar de andere. Het duurt volgens mij niet zo lang meer totdat er zelfs sprake is van overlast. Ze vreten bijvoorbeeld net aangeplante boompjes weg. Dus dat huizen de bevers verjagen lijkt me niet aan de orde, maar de tegenstemmers van de bouwplannen grijpen zoals blijkt alles aan. 
 • Praetjes

  1 jaar geleden
  Volgens mij is de mens ook een beschermd diersoort en hebben dus ook het recht om daar te wonen.Gewoon naast de bevers. De bevers zullen zonder meer verhuizen als het hun niet aanstaat. Daar is plaats genoeg voor.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.