Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tekort aan jonge schadeherstellers: opleidingen Rijn IJssel in gevaar

ARNHEM - Een baan als autoschadehersteller is niet populair onder jongeren en daar heeft de branche steeds meer last van. Veel bedrijven zitten verlegen om vakkundig personeel. In Gelderland is nu zelfs zo weinig aanwas dat de mbo-opleidingen voor autoschadeherstel aan roc Rijn IJssel in Arnhem dreigen te verdwijnen wanneer niets verandert.

Autoschadeherstelbedrijven ondervinden nu al negatieve gevolgen van het tekort aan personeel.

Zo zijn er medewerkers die een hogere werkdruk ervaren, is er sprake van vergrijzing en moeten klanten soms langer op de reparatie van hun auto wachten dan wenselijk is. De wachttijd kan oplopen tot wel vier weken. Dat blijkt uit een ronde langs diverse grote autoschadeherstelketens en gegevens van brancheorganisatie FOCWA.

Die spreekt van een ‘echt groot probleem’ voor Oost-Nederland wanneer de Rijn IJssel-opleidingen voor autoschadeherstellers en autospuiters stoppen. De school is in de wijde omgeving immers dé leverancier van jong personeel. Jongeren kunnen voor een carrosserietechniekopleiding aan een roc straks mogelijk niet meer dichtbij huis terecht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.