Volledig scherm
Rondhangen op de Stadsblokken. © Submarine Film - NTR

Telefilm Oud-Arnhemmer Ben Brand nu al te zien in Arnhem

ARNHEM - Oud-Arnhemmer Ben Brand heeft in zijn geboortestad de speelfilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' opgenomen. Het verhaal brengt de ontwikkelingen in beeld die het gevolg zijn van de argeloze plaatsing op internet van een controversieel filmpje.

De 15-jarige Remco heeft zijn zusje gefilmd, terwijl ze zieke hondjes in de rivier gooide. Thuis hebben ze een clandestiene hondenhandel en dit is voor hen werk waaraan ze gewend zijn.

Brug

De film komt op 12 april op televisie, maar is op woensdag 22 maart al te zien op de maandelijkse filmavond Gelders Doek in Focus Filmtheater in Arnhem. Ben Brand (1985): ,,Ik zocht voor mijn film een stad met een brug en natuur aan de overkant van een rivier. Dat kon alleen maar Arnhem zijn. Ik woonde als kind op de Rijnkade en heb uren op de Stadsblokken gestruind. Lege bierflesjes zoeken voor statiegeld."

'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' is op woensdag 22 maart om 21.00 uur te zien in het Focus Filmtheater. Op woensdag 12 april om 20.25 uur wordt de film uitgezonden op NPO 3. 

Volledig scherm
Het groepje al of niet vrienden op de John Frostbrugbrug. © Submarine Film - NTR
Volledig scherm
Remco rent over de Nelson Mandelabrug. © Submarine Film - NTR
Volledig scherm
Remco in gesprek met zijn vriendinnetje Emma. © Submarine Film - NTR
Volledig scherm
Regisseur Ben Brand. © Ben Brand
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.