Jacobine Geel.
Volledig scherm
Jacobine Geel. © Shody Careman

Televisiemaker Jacobine Geel in top woningverhuurder Vivare

ARNHEM - Jacobine Geel, theologe, columniste,  televisiemaker en bestuursvoorzitter van GGZ Nederland, treedt toe tot de raad van commissarissen van woningverhuurder Vivare in Arnhem. Geel is per 1 januari benoemd tot voorzitter van het toezichtsorgaan, als opvolger van Willem van Leeuwen. Hij nam na acht jaar afscheid.

Vivare verhuurt zo’n 23.000 huizen in de gemeenten  Arnhem, Duiven, Westervoort, Overbetuwe, Renkum en Rheden. 

Directeur-bestuurder Eric Angenent is ‘blij en trots dat Jacobine Geel onze nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen is’. Hij roemt haar toezichthoudende ervaring en maatschappelijke betrokkenheid.  ,,Haar kennis en ervaring op het snijvlak van samenleving, cultuur en politiek zijn een verrijking voor onze organisatie”, meent Angenent.

Jacobine Geel is bij het grote publiek bekend van tv-programma’s als ‘De Nationale Bijbeltest’ en ‘Schepper & Co’.  De 56-jarige Amsterdamse leidde op 8 mei 2009 zij de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn. Minder bekend zijn haar bestuurlijke activiteiten, voor GGZ Nederland (de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg) en de Nederlandse sectie van Kairos Palestina. Daar is ze lid van het comité van aanbeveling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.