Theo Janssen stapt bij Andy van der Meijde in de auto: ‘Heb de batterij uit de weegschaal gehaald’

videoARNHEM - Zet de geboren Arnhemmers Theo Janssen en Andy van der Meijde bij elkaar in één auto en je hebt een garantie op voetbalhumor. Dat blijkt wel uit de nieuwste aflevering van YouTube-serie ‘Bij Andy in de auto’, die nu online staat.

Theo Janssen in de auto van Andy van der Meijde.
Volledig scherm
Theo Janssen in de auto van Andy van der Meijde. © Bij Andy in de auto/Screenshot YouTube

Voor zijn programma praat Van der Meijde, oud-speler van onder meer Ajax, Inter Milaan en Oranje, tijdens een ritje in zijn auto wekelijks bij met bekenden uit de voetbalwereld. Zo had hij eerder al namen als Glenn Helder, Wim Kieft en Hakim Ziyech in zijn wagen.

Met Janssen rijdt Van der Meijde dwars door Arnhem, de stad waar de twee zijn geboren en getogen en samenspeelden in de jeugd van de voormalige amateurclub Vitesse 1892. Beginpunt is de wijk ’t Broek. Vervolgens passeert het tweetal de Willemstunnel en GelreDome, het voetbalstadion van Vitesse. Vlak nadat Janssen bij Van der Meijde instapt, is de eerste van vele grappen al snel gemaakt. ‘Heb je ’m op de grootste stand gezet, of niet?’, vraagt Janssen, wanneer hij een pet van het eigen merk van Van der Meijde krijgt. 

Even later: ‘Ik heb al een tijd niet meer op de weegschaal gestaan. Gewoon, omdat ik er niet meer op durf te staan. Ik heb de batterij eruit gehaald.’

Botsing met De Mos

De ras-Vitessenaar praat verder onder meer over de manier waarop hij stopte met roken en zijn huidige baan als assistent-trainer van Vitesse O19. Ook het nieuwe boek van Marcel van Roosmalen dat over hem gaat, genaamd Op pad met de dikke prins, komt aan bod. 

In de auto van Van der Meijde verklapt Janssen dat het boek in ieder geval een passage bevat over zijn relatie met oud-trainer Aad de Mos. ‘Een fantastische kerel’, maar wel één met ‘aparte dingen’. Janssen beschrijft hoe De Mos hem een dag voor een wedstrijd influisterde dat de middenvelder een erg belangrijke speler is voor Vitesse. ,,Toen kwam ik de volgende dag op de club en zei hij (De Mos, red.): ‘Ik heb gedroomd en ik ga het toch effe anders doen’. Toen zat ik op de bank met nog drie of vier spelers.’’ Janssen laat weten dat het maar goed is dat anderen destijds tussen beiden kwamen. ‘Ik was wel echt heel boos.’

Op pad met de dikke prins ligt vanaf begin februari in de winkel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.