Volledig scherm
De Stadler Flirt 3, een trein van de NS die via dochter onderneming Abellio Rail zijn besteld. De stellen zijn aangeschaft voor inzet op de spoorlijn Gouda - Alphen aan den Rijn. © RV-Alfenaar

Ticketautomaat Rhein-IJssel-Express staat er al

ARNHEM/ZEVENAAR - Vervoersmaatschappij Abellio heeft vorige week de kaartverkoopautomaten geplaatst voor een reis op het traject tussen Arnhem en het Duitse Duisburg. De automaten staan op de stations van Arnhem en Zevenaar. Dat zijn de enige plaatsen die de zogeheten Rhein-IJssel-Express aan doet. Vanaf 6 april kunnen reizigers gebruik maken van de internationale treinverbinding.

Albellio is een 100 procent dochter van de Nederlandse Spoorwegen. Het vervoersbedrijf exploiteert treindiensten in Engeland, Schotland, Duitsland en Nederland. De Nederlands-Duitse treindienst gebeurt in opdracht van de provincie Gelderland en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr.  

De RE 19 zoals de Rhein-IJssel-Express in vervoerstaal heet zal elke werkdag gaan rijden van 05.44 uur in de morgen tot 22.44 uur in de avond. Nadat de trein de Nederlandse stations Arnhem en Zevenaar heeft aangedaan, gaat deze de grens over en stopt in Duitsland op alle stations in Noordrijn-Westfalen tot en met Duisburg Hbf. 

Gedurende de eerste twee weken dat de RE 19 rijdt zullen studenten op het centraal station van Arnhem tekst en uitleg geven over kaartenautomaat en de reis. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.