Volledig scherm
Milieuzone in Arnhem: tientallen boetes in een week tijd. © Erik van 't Hullenaar

Tientallen boetes voor oude diesels in milieuzone Arnhem

Arnhem - Tientallen automobilisten met een diesel van voor 2005 hebben sinds 1 april een boete gekregen omdat ze in de Arnhemse milieuzone reden. De opbrengst van de boetes gaat niet naar de gemeente Arnhem, maar het Centraal Justitieel Incassobureau.

Alle waarschuwingen ten spijt hebben er sinds 1 april dagelijks 50 tot 80 diesels van voor 2005 in de Arnhemse milieuzone gereden. De automobilisten kunnen binnenkort een boete van 95 euro op de deurmat verwachten. Om de overtreders niet te veel op kosten te jagen krijgen ze in het begin maximaal één bon per week. 

Centrumring

Arnhem heeft sinds 1 januari een milieuzone voor personenauto’s op diesel van voor 2005. De zone bestaat uit de centrumring en de binnenstad van Arnhem. De eerste drie maanden waren een gewenningsperiode en kregen de overtreders een waarschuwingsbrief. Sinds 1 april is het menens en is het Centraal Justitieel Incassobureau begonnen met het uitdelen van bonnen. Overigens had Arnhem al een milieuzone voor vrachtwagens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.