Tilburgse aannemer (55) gewond na politieschot: ‘man dreigde met mes na zakelijk conflict’

Update / VideoARNHEM - De Tilburgse man (55) die gisteren in Arnhem is neergeschoten door de politie is een aannemer zijn die in een huis aan het werk was in Presikhaaf. De eigenaren zouden ontevreden zijn over het werk, zo weet een buurtbewoner.

De politie kwam zaterdagmiddag naar de Honigkamp om te bemiddelen in een conflict. Daarbij ontstond een dreigende situatie waarbij met een mes werd gedreigd, laat de politie weten.

Of het conflict tussen huiseigenaren en de aannemer ook de reden is van de ruzie waarvoor de politie kwam opdagen, is niet bevestigd. Duidelijk is wel dat de politie zich genoodzaakt voelde om te schieten op de man uit Tilburg. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht onder politiebegeleiding. 

Twee schoten

De man uit Tilburg bedreigde ook de politiemannen dusdanig, waardoor een dreigende situatie ontstond voor de politie en de mensen die aanwezig waren in de woning. De agent in kwestie besloot om een waarschuwingsschot te lossen. Daar reageerde de man ook niet op, waarna de agent zich genoodzaakt voelde om de man in zijn been te schieten.

De politie doet onderzoek naar de zaak. De rijksrecherche doet onderzoek naar het schot dat de agent heeft gelost en of dit inderdaad rechtmatig was.

Volledig scherm
Een politie agent bij de plaats waar de man is gevonden. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.