Volledig scherm
De tippelzone aan de Oude Veerweg in Arnhem. foto Hans Broekhuizen/DG

Tippelzone Arnhem wordt afgebouwd

ARNHEM - De tippel- en zorgzone in Arnhem bljift voor onbepaalde tijd open. Nieuwe straatprostituees zijn er niet langer welkom. Dat heeft de gemeenteraad van Arnhem maandagavond besloten. De fracties van Zuid Centraal, Nieuw Leefbaar Arnhem en Trots op Nederland stemden tegen.

Het college van burgemeester en wethouders wil dat de 32 vrouwen die er nu werken allemaal geholpen worden met een bestaan buiten de prostitutie, zodat de tippelzone uiteindelijk overbodig wordt.

Alleen in uitzonderlijke gevallen zal wethouder Henk Kok een verslaafde vrouw uit Arnhem of directe omgeving nog een pasje geven waarmee zij op de tippel- en zorgzone mag werken. Maar hij verwacht dat dit niet vaak zal gebeuren. "Het afgelopen jaren is slechts een pasje aangevraagd en toen gold deze afspraak nog niet", aldus Kok, tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin de toekomst van de tippelzone centraal stond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.