De flat waar de brand woedde in de nieuwjaarsnacht in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat waar de brand woedde in de nieuwjaarsnacht in Arnhem. © Rolf Hensel

Toch meer aandacht voor giftig bankstel door Arnhemse flatbrand in nieuwjaarsnacht?

ARNHEM - Hoe kon het zo misgaan tijdens de Arnhemse flatbrand? En welke lessen vallen er te trekken uit de tragedie die in de nieuwjaarsnacht van 2020 het leven kostte aan een vader (39) en zijn zoon (4)? Anderhalf jaar lang deed de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Den Haag hier onderzoek naar. Vandaag verschijnt het rapport. 

7 reacties

 • Fred Schuit

  3 maanden geleden
  Heb begrepen dat de bank daar was neergezet zodat iemand anders hem zou kunnen hergebruiken. Hoe dan ook, Vivare wist dat de bank er stond en je mag verwachten dat ze zoiets als een concierge hebben. Overigens denk ik dat er ook heel veel volwassen mensen zijn die geen idee hebben hoe brandbaar een bank is; wanneer deze gaan, exploderen ze zowat.
 • bart verplak

  3 maanden geleden
  Als er geen vuurwerk binnenshuis was afgestoken, was er niks aan de hand geweest. Het dumpen van een oude bank en het vervolgens afsteken van vuurwerk in dezelfde hal, zijn allebei uitingen van onfatsoen en aversie tegen de omgeving waarin men met anderen moet samenleven. Je ziet het dagelijks om je heen en het wordt alleen maar erger, met steken en schieten etc.. Daar helpt geen wetboek tegen.
 • Ger Pett

  3 maanden geleden
  Laten we voorop stellen ,in elk woonwijk ,zou dit kunnen gebeuren niet alleen in mindere buurten ,zoals gesuggereerd wordt, wat dacht je van elektrische laders,in kelderboxen voor de fiets, kunnen ,ook brand veroorzaken ,maar de Gemeente heeft ook schuld ,vanwege de kosten, voor het verwijderen van, matrassen, bankstellen ,ezv, dat is een belemmering om iets weg te brengen, naar de stort voor sommige, de afvalpolitiek in Arnhem zegt genoeg,mensen weten ook soms niet wat ze moeten doen,
 • petra damme

  3 maanden geleden
  degene die de bankstel daar heeft neer gezet , is ook aansprakelijk. maar iedereen weet wat voor soort mensen daar wonen het is geen lekkere plek maar dat de ouders ook aansprakelijk zijn, is niet meer dan normaal. ze zijn minderjarig .
 • patrick wijgman

  3 maanden geleden
  …Vivare schuldig ?….echt niet . Het zijn die aso mensen die overal alles dumpen in dat soort wijken…want straf volgt er toch nooit. Ik zie het in mijn straat ook, altijd dezelfde familieleden en iedereen ziet en weet het. Maar ja dan wordt ( in ons geval )de racisme kaart getrokken hé. En kinderen van 13 doen soms domme dingen.
 1. Brandweerman Ron blikt terug op fatale flatbrand waarbij Raymond en Jelle omkwamen: ‘Bij die lift handel je gewoon, je gaat op adrenaline’
  Play
  PREMIUM
  Terugblik op 2020

  Brandweer­man Ron blikt terug op fatale flatbrand waarbij Raymond en Jelle omkwamen: ‘Bij die lift handel je gewoon, je gaat op adrenaline’

  ARNHEM - Onderweg deden ze het zwaailicht uit. Dat helpt als het mistig is. Dan heb je niet steeds die blauwe flits in je gezicht. Het Gelderseplein in Arnhem reden ze eerst nog voorbij. Het belabberde zicht en die paar meter dat de bluswagen in zijn achteruit moest, dat zijn gek genoeg details die een brandweerman, gevraagd naar de zwartste episode in zijn carrière, nog precies weet.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.