Toch vuurwerkshow in Arnhem op Koningsdag

ARNHEM - Er komt toch een vuurwerkshow op de avond van Koningsdag in Arnhem. Een crowdfundingsactie van de Sociëteit Jong Ondernemend Arnhem (SJOA) heeft binnen een dag voldoende  geld opgeleverd om de decennialange traditie te kunnen voortzetten.

De actie werd gestart nadat de Gelderlander woensdag meldde dat het Oranjevuurwerk door geldgebrek niet door zou gaan. Binnen 24 uur werd meer dan 5.000 euro bijeengebracht. Door bedrijven en particulieren.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor van het vuurwerk zijn de vervoerders Breng en Arriva. Zij trekken samen 2.500 euro uit. Dat brengt het budget op zo'n 7.500 euro. ,,We willen iets terug doen voor alle mensen die we al jarenlang vervoeren op Koningsdag", zegt een woordvoerder.

'Supergaaf'

Voorzitter Marieke van Kessel van de Stichting Koningsdag Arnhem vindt het enthousiasme in de stad 'supergaaf'. Ook de initiatiefnemer van de inzamelactie, SJOA-voorzitter Marwin Melis is blij met het succes: ,,Dit is voor ons leuk, maar zeker ook voor Arnhem." 

Meebetalen

De gemeente Arnhem trekt 1.000 euro uit voor de logistiek en de beveiliging. Eerder betaalde de gemeente de hele rekening van het Oranjevuurwerk, maar dat gebeurt sinds 2016 niet meer. ,,We willen best meebetalen, maar alleen als anderen ook meedoen", zegt een woordvoerder van Gerrie Elfrink, wethouder Evenementen. 

Volledig scherm
© ANP

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.