Toen ik de oprichting van FvD zag, dacht ik: ‘Deze partij gaat belangrijk worden’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 1: Arjan de Kok van Forum voor Democratie.

Arjan de Kok, lijsttrekker van Forum voor Democratie.
Volledig scherm
Arjan de Kok, lijsttrekker van Forum voor Democratie. © DG

Naam: Arjan de Kok (56), Noordeinde
Beroep: Senior Business Expert bij de Nationale Politie.
Hobby’s: gitaar spelen, onderzoeken doen.

Waarom in de politiek: ,,Ik was nooit actief voor een partij, maar toen ik de oprichting van Forum voor Democratie zag, dacht ik: ‘Deze partij gaat groot en belangrijk worden’. Eind 2016 ben ik op het partijbestuur afgestapt met de vraag of ik wat voor ze kon betekenen. Vervolgens werd ik op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gezet, nu ben ik lijsttrekker in Gelderland.”

Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,We moeten stoppen met die eindeloze subsidiestroom voor de energietransitie. We zijn wel voor een beter milieu, maar daarvoor moeten we meer investeren in technologische innovatie. Verder willen we de agrarische sector maximaal ondersteunen en de NUON-gelden moeten ten goede komen aan Gelderland en haar inwoners.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.