Het Tolhuis aan de Utrechtseweg in 1900. Links van het huis een zandpad, de tegenwoordige Diependalstraat. Het tolhuis bestaat niet meer, gesloopt in 1912. Aan de overkant zat tot in 1980 het bekende Café De Oude Tol, waarvan de naam herinnerde aan het tolhuis ertegenover. Sindsdien is er een antiquair in gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Tolhuis aan de Utrechtseweg in 1900. Links van het huis een zandpad, de tegenwoordige Diependalstraat. Het tolhuis bestaat niet meer, gesloopt in 1912. Aan de overkant zat tot in 1980 het bekende Café De Oude Tol, waarvan de naam herinnerde aan het tolhuis ertegenover. Sindsdien is er een antiquair in gevestigd. © Gelders Archief nr. 1501-04 - 6089

Toen je nog de tol betaalde als je Arnhem in of uit wilde

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek Arnhem voor Eeuwig beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemse Courant, aan de hand van foto’s het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag: de Tolhuizen van Arnhem.

2 reacties

  • Els Weber-van Dreuten

    1 week geleden
    Vermeulen, dat zou alleen kunnen als de A15 doorgetrokken zou zijn. Dan nog. waarom zouden we in het oosten tol moeten betalen, in de rest van het land betaal je ook alleen maar motorrijtuigenbelasting.
  • B. Vermeulen

    1 week geleden
    Tol moeten ze weer invoeren voor mensen die door Arnhem rijden en pleyroute rijden als Arnhem niet de bestemming is

In samenwerking met indebuurt Arnhem