Tonnie van den Herik met haar geliefde hond Bonnie in de huiskamer van haar Arnhemse flat. De stoel uit Indonesië herinnert nog aan haar vorig jaar overleden levenspartner Shanta. ,,Ik wil hier niet weg.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tonnie van den Herik met haar geliefde hond Bonnie in de huiskamer van haar Arnhemse flat. De stoel uit Indonesië herinnert nog aan haar vorig jaar overleden levenspartner Shanta. ,,Ik wil hier niet weg.” © Rolf Hensel

Tonnie (77), ‘moeder van Arnhemse daklozen’ vecht tegen gedwongen uitzetting: ‘Bank wil me weg hebben na overlijden van mijn vriendin Shanta’

Tonnie van den Herik, de vrouw die in Arnhem bekendheid geniet als ‘moeder van de daklozen’, dreigt uit haar woning te worden gezet na het overlijden van haar levenspartner Shanta. Een schrijnend verhaal over erfrecht dat nét niet op tijd geregeld was. ,,De bank wil me weg hebben. Ik ben er kapot van.”

11 reacties

 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Als je zolang met daklozen omgaat zul je toch wel tig verhalen hebben gehoord van mensen die dakloos zijn geworden op dezelfde wijze als haar nu lijkt te overkomen.
 • Theo van Hees

  2 maanden geleden
  Reacties zijn echt zonder enige sociale gevoelens. Zullen wel mensen zijn die de koetjes op het droge hebben. Echter deze vrouw is wel sociaal bezig mbt daklozen en dat is te waarderen of niet soms?
 • Mies Bauwvrauw

  2 maanden geleden
  Dan heb je 44 jaar de tijd om dit fatsoenlijk te regelen, heb je zelf nog een sociale huurwoning en dan nu gaan janken? Te laat.
 • Isa van Aa

  2 maanden geleden
  Het volgende zielige verhaal, terwijl het probleem toch echt bij deze dame zelf ligt. En dan wordt er ook weer gehint op een crowdfunding. Het zou De Gelderlander sieren wanneer ze hier eens mee stoppen.
 • Joop Arts

  2 maanden geleden
  H.E.M.Arts heeft volkomen gelijk, nee geen familie.
 1. Nederland zendt animatiefilm Knor in voor Oscar na historische nominaties Gouden Kalveren

  Nederland zendt Arnhemse animatie­film Knor in voor Oscar na histori­sche nominaties Gouden Kalveren

  De Nederlandse bioscoopfilm Knor wordt namens Nederland ingezonden als kandidaat voor de Oscar voor beste lange animatiefilm. Dat hebben SEE NL, dat de films inzendt namens Nederland, en distributeur Gusto vandaag bekendgemaakt. Het is de eerste maal in de geschiedenis dat Nederland een zogenoemde stop-motionfilm inzendt. Gisteren werd nog bekend dat de film als eerste animatieproductie ooit kans maakt op Gouden Kalveren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem