Topdrukte op megakerstmarkt in stadshart Arnhem

videoARNHEM - Er heerst topdrukte op de grote kerstmarkt in Arnhem. De organisatoren noemen het al vele jaren ‘de grootste kerstmarkt van het Oosten’ maar René Kraaijenbrink, oprichter van de pionier van de kerstmarkt in de Koningstraat, wil deze zondagmiddag nog wel wat verder gaan. 

,,We zijn nu de grootste kerstmarkt van Nederland”, lachte hij vanmiddag bij de opening van het festijn door wethouder Jan van Dellen.

De actie van Boy Breuker om jassen in te zamelen voor de daklozen loopt erg goed, maar Breuker kreeg aan het begin wel te maken met tegenslag. ,,Ik wilde dat de mensen hun oude jassen zouden ophangen aan de hekken bij de Jansbeek maar daar waaiden de jassen heel snel vanaf. Vandaar dat we ze nu ophangen aan hekken rond de bomen op het Kerkplein.

Ook de zijkanten van het oorlogsmonument is al in gebruik als plek om jassen op te hangen. Vrijwilligers hingen er ook een paar op het beeld ‘Mens tegen Macht’ maar ze hebben de jassen daar inmiddels weer weggehaald na een kritisch opmerking van een passant. ,,We willen niemand tegen het hoofd stoten”,  zegt Breuker.

René Kraaijenbrink tussen Micky, Minnie en Goofy tijdens de kerstmarkt in Arnhem
Volledig scherm
René Kraaijenbrink tussen Micky, Minnie en Goofy tijdens de kerstmarkt in Arnhem © DG

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.