Toren van Arnhemse Eusebiuskerk staat na renovatie weer vol in het licht

VIDEOARNHEM - De toren van de Eusebiuskerk in Arnhem staat weer vol in het licht. Dat is mogelijk sinds een groot deel van de steigers rond de kerk is verwijderd. 

Tijdens de opening van Winter Arnhem zette wethouder Cathelijne Bouwkamp op het Audrey Hepburnplein de nieuwe verlichting donderdagavond aan. Eerst volgde een ultrakorte lichtshow, ook speelde de stadsbeiaardier kerstliedjes. 

Bogen

Volgens de mensen die bij de start aanwezig waren, komen de bogen, ornamenten en de gotische stijl van de toren nu weer helemaal tot hun recht. ,,Deze icoon van Arnhem wordt weer ten volle getoond. Op een manier die het verdient: in de spotlights”, aldus Bouwkamp. Daar zorgen de 82 ledlampen voor die aan de toren zijn bevestigd. 

Volledig scherm
Nieuwe verlichting voor de Eusebiuskerk. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

Schijnwerpers

De kerk wordt niet meer aangelicht met schijnwerpers die staan op gebouwen rond het godshuis. 

De opening van Winter Arnhem werd bijgewoond door 200 mensen die genoten van oliebollen en bubels. Zondag is de eerste grote activiteit: de kerstmarkt van het oosten in de binnenstad. Het stadscentrum staat vol met kramen en op de Land van de Markt kan er van muziek worden genoten. 

Kubus

Tegen 18.00 uur wordt op het Gele Rijdersplein bij de geelgouden kubus vervolgens het startsein gegeven voor het ontmoetingsevenement Arnhem Samen. Tien dagen lang zullen hier tussen 17.00 en 18.00 uur zijn Arnhemmers hier welkom om van oliebollen en glühwein te genieten. Burgemeester Ahmed Marcouch geeft daartoe het startsein. 

Volledig scherm
De uitgelichte Eusebiustoren was een dankbaar foto-object. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.