Volledig scherm
© ANP

Tot 400 miljoen voor Gelderse economie

ARNHEM - Gelderland overweegt nu toch Nuon-kapitaal te investeren. Het gaat de komende twee jaar om een bedrag van maximaal 400 miljoen euro.

Met dat geld wil de Gelderse coalitie van VVD, CDA, PvdA en D66 een forse impuls aan de economie geven. Een deel van het geld zal komen uit de ruim 4 miljard die Gelderland verdiende aan de verkoop van Nuon. Tot dusver wilde de coalitie alleen de rente van dit vermogen investeren.

Rijke provincies

Het provinciebestuur is bang dat maatregelen van het rijk het straks moeilijker maken het geld te gebruiken of dat rijke provincies geconfronteerd worden met extra zware bezuinigingen.

November

Hoeveel geld de provincie vrijmaakt, hangt af van de vraag hoeveel projecten in de komende twee jaar echt uitgevoerd kunnen worden. Voor november moeten Gedeputeerde Staten een lijst presenteren met snel uitvoerbare plannen.

De voorbereidingen voor de begroting 2014 beginnen met de Voorjaarsnota 2013. Gedeputeerde Staten stellen in de voorjaarsnota aan Provinciale Staten voor wat zij het komende jaar willen aanpakken en hoeveel geld ze daar aan uit willen geven. Ze nemen hiermee dus in feite een voorschot op de begroting. Provinciale Staten beoordelen de voorstellen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.