Volledig scherm
Mishandeling zwembad Arnhem. Zwembad Klarenbeek. Rechtbank tekening © Nicole Coenen van den Hout

Tot zeven maanden cel voor mishandeling Arnhemse badmeesters Klarenbeek

ARNHEM - Alle vier de Arnhemmers die betrokken waren bij de mishandeling van twee badmeesters van zwembad Klarenbeek in Arnhem zijn dinsdag veroordeeld voor poging tot zware mishandeling. Zij kregen straffen variërend van twee tot zeven maanden onvoorwaardelijke cel opgelegd. 

Romello B. krijgt zeven maanden celstraf. Délano B. zes maanden. Een deel van de celstraf voor Dyarro E. is voorwaardelijk. Hij krijgt 150 dagen cel opgelegd, waarvan 65 dagen voorwaardelijk. Ook krijgt hij 80 uur werkstraf. Maria J. krijgt een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Bij alle celstraffen wordt de duur van het voorarrest er nog van afgehaald.

De strafeis twee weken geleden was 21 tot 36 maanden cel voor de drie mannen en een vrouw uit Arnhem. Ook eiste het OM een gebiedsverbod van 500 meter rondom de drie zwembaden van Arnhem (Valkenhuizen, De Grote Koppel en Klarenbeek) en het huis van de jongste van de twee badmeesters, maar de Arnhemmers krijgen geen gebiedsverbod opgelegd.

Tijdens die strafzaak ging het vooral om de vraag hoe ernstig de badmeesters waren mishandeld. De 22-jarige Dyarro E. bekende dat hij betrokken was bij de mishandeling. Hij bood zijn excuses aan de badmeesters aan en wil graag met hen in gesprek. Tegelijk was hij net als de andere drie verdachten van mening dat de mishandeling veel minder ernstig was dan beschreven in de media. 

Bewezen

De officier van justitie ging niet mee in het verhaal van de verdachten en vond dat poging tot doodslag of zware mishandeling was bewezen. De advocaten gingen niet verder dan hooguit een licht handgemeen. 

De ruzie tussen de verdachten en de badmeesters ontstond na een warme vrijdag 27 juli 2018. Het was een drukke dag op zwembad Klarenbeek geweest als de sfeer rond sluitingstijd ineens omslaat. Wat begon met een geintje, eindigde in een matpartij. 

De verdachten waren niet aanwezig toen de straf tegen hen werd uitgesproken. Ook hun advocaten waren er niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.