Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Daelmans, bewoner van Buitenplaats Koningsweg in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Totale verwarring rond adressen in Arnhem: ‘De gemeente vroeg of we dakloos zijn’

ARNHEM - Wat is je adres? Voor de bewoners van culturele enclave Buitenplaats Koningsweg is dat een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Het voormalig defensieterrein in het uiterste noorden van Arnhem wordt nu zo’n vijf jaar bewoond, maar naar de juiste adressen is het gissen. Ook voor de bewoners zelf.

Quote

Als niemand er een touw aan vast kan knopen, maak ik me er ook niet druk om

Marco Henssen, Buitenplaats Koningsweg

Op Marcel Daelmans’ brievenbus prijken vier adressen. Koningsweg 23 A-34, Radarweg 8 A t/m D, Radarpad 8 en Radarpad 22. 

Tot eind vorig jaar stond hij ingeschreven op Koningsweg 23A. Daelmans werd toen gebeld door de gemeente. ,,Het gebouw dat daar stond was gesloopt, dus was het adres opgeheven. De gemeente vroeg: zijn jullie dakloos?”

Daelmans is intussen nog altijd bezig met zijn inschrijving bij de gemeente. Op Radarpad 8 lukte dat niet. Het huisnummer was veranderd in 22. ,,Maar net belde de gemeente weer”, vertelt hij. ,,We kunnen ons nog niet inschrijven op 22, want dat adres is nog niet actief in de basisregistratie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.