Sportbedrijf Arnhem deelt samen met Team Leefomgeving de komende tijd 10.000 gratis springtouwen uit aan basisschooljeugd: Sem ( in het wit) en Daan Luijkx uit Elst) proberen ze vast uit.
Volledig scherm
Sportbedrijf Arnhem deelt samen met Team Leefomgeving de komende tijd 10.000 gratis springtouwen uit aan basisschooljeugd: Sem ( in het wit) en Daan Luijkx uit Elst) proberen ze vast uit. © Erik van 't Hullenaar

Touwtjespringen om in beweging te blijven en mooie prijzen te winnen

ARNHEM - Sportbedrijf Arnhem heeft, samen met de Teams Leefomgeving, een begin gemaakt met het uitdelen van 10.000 gratis springtouwen onder de plaatselijke basisschooljeugd. Dat gebeurde op Het Jongleren, in de wijk Schuytgraaf. 

De springtouwen zijn bedoeld om tijdens de coronacrisis in beweging te blijven. Touwtjespringen heeft daarnaast als voordeel dat kinderen automatisch op voldoende afstand van elkaar staan. 

Alle kinderen krijgen ook een scorekaart mee waarop ze elf dagrecords kunnen invullen. Er zijn mooie prijzen te winnen. 

De 10.000 springtouwen vinden hun weg naar scholen in de wijken Schuytgraaf, Elderveld, Presikhaaf, De Laar, Elden, Rijkerswoerd en Vredenburg. Mochten de zware coronamaatregelen na 28 april nog enige tijd van kracht blijven, dan worden mogelijk ook kinderen in andere Arnhemse wijken verblijd met een gratis springtouw.  

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.