Volledig scherm

Toverbaltheater grote winnaar Ode aan Gelderland

ARNHEM/ BENEDEN-LEEUWEN - Het Toverbaltheater uit Beneden-Leeuwen is de grote winnaar geworden van de liedjeswedstrijd Ode aan Gelderland. Met het nummer Gelderland, in de kroon van Nederland van Margriet Eshuijs en Maarten Peters won de theaterwerkplaats voor mensen met een handicap zowel de jury- als publieksprijs.

Voor de wedstrijd, waarmee een eigentijds alternatief voor het Gelders volkslied werd gezocht, werden 22 liedjes ingestuurd die in stijl sterk varieerden.

Aanstekelijk
Volgens de jury is het door Maarten Peters samen met het Toverbaltheater gezongen Gelderland 'enthousiast en aanstekelijk' en loopt de tekst 'als een trein. Het nummer zit goed in elkaar, qua compositie en uitvoering'.

Van alle publieksstemmen (4.899) kregen de Beneden-Leeuwers er maar liefst 1.557. Opvallend: een rustiger, akoestische versie van het winnende nummer scoorde bij de jury en het publiek ook hoog.

Studio
De winnaar werd woensdagavond bekend gemaakt tijdens de uitslagenavond van de provinciale verkiezingen op het Provinciehuis in Arnhem.

Met de winst in beide categorieën won het Toverbaltheater 1.000 euro én een dag in een geluidsstudio.

Beluister hier alle inzendingen.

De clip van het winnende Gelderland, in de kroon van Nederland:

Speciaal voor Het Toverbaltheater maakte VSB Videoproducties deze videoclip. Met dit mooie nummer geschreven door Maarten Peters en Margriet Eshuijs hoopt het Toverbaltheater op nummer 1 te komen in de wedstrijd Ode aan Gelderland. Wij kunnen je stem goed gebruiken. Om je stem uit te brengen ga naar: http://netwerkgelderland.nl/odeaangld/kies-de-ode-aan-gelderland/ en stem op het Toverbaltheater Gelderland in de kroon van Gelderland. Veel plezier bij het kijken en duimen hoor!!! Groet Edward VSB Videoproducties Boven-Leeuwen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.