Volledig scherm
Voorbeeld van trajectcontrolecamera’s die de snelheid van weggebruikers over een langere afstand registreren. © ANP

Trajectcontrole op vernieuwde Pleijroute in Arnhem: ‘Wen er maar aan’

ARNHEM - Met het groot onderhoud aan de Pleijroute in Arnhem (N325) is de afgelopen dagen tussen het Nijmeegseplein en het Velperbroekcircuit ook de techniek geplaatst voor de trajectcontrole op het weggedeelte. Het Openbaar Ministerie kondigde die snelheidscontrole eind 2017 aan.

De camera’s van de trajectcontrole, die moeten bewaken dat er op de drukke weg niet harder wordt gereden dan 80 kilometer per uur, hangen al boven het nieuwe asfalt van de N325 (de weg werd woensdag weer open gesteld). Maar ze zijn nog niet in werking gesteld.

,,Dat gebeurt eerdaags”, zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland, de wegbeheerder. Wanneer dat moment precies is, wordt niet bekend gemaakt. ,,Wen maar vast aan de trajectcontrole”, is het advies van de provincie Gelderland.

,,Als je je aan de aangegeven maximumsnelheid houdt, heb je er ook geen last van.” Met het opknappen van de rijbaan in westelijke richting, wordt ook daar trajectcontrole geplaatst, zegt de woordvoerder.

Trajectcontrole langs de A12

De N325 is, samen met bijvoorbeeld N787 tussen Brummen en Eerbeek, een van een aantal provinciale wegen waar het Openbaar Ministerie via trajectcontrole de maximumsnelheid wil handhaven.

Daarbij is gekeken naar het ongevalspercentage, het aantal snelheidsovertredingen en de risicofactoren. De Pleijroute tussen GelreDome en knooppunt Velperbroek bij Velp verwerkt dagelijks meer dan 75.000 voertuigen.

De gemeenten Arnhem en Rheden willen graag trajectcontrole langs de A12. Die was daar jarenlang, maar verdween in 2012 toen de snelweg tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek werd uitgebreid van vier naar zes rijstroken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.