Volledig scherm
Bij hevige regenval staat het blank op de trappen van station Arnhem Velperpoort. © Rolf Hensel

Trappen station Velperpoort staan regelmatig blank door te smalle afvoer

ARNHEM - Wie vaker de trein neemt op station Arnhem Velperpoort zal er ongetwijfeld een keer tot aan zijn enkels in het water hebben gestaan. 

Hevige regenbuien zorgen er namelijk voor dat plateaus tussen de trappen overstromen, met grote plassen water als gevolg. Oorzaak is een te smalle afvoer.

,,Het is een bekend probleem”, zegt Leonie Bosselaar, woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS). ,,Het afvoerputje is te smal, waardoor de plateaus bij hevige regenbuien overstromen.’’ 

‘Manager houdt het in de gaten’

Ze noemt het probleem erg vervelend voor reizigers en zegt dat het bedrijf op zoek is naar een oplossing voor de lange termijn. Op dit moment is het echter nog roeien met de riemen die de NS heeft. 

,,De stationsmanager houdt de plateaus goed in de gaten. Zodra ze overstromen, schakelt hij het schoonmaakbedrijf in”, aldus Bosselaar. Hoe vaak het putje schoongemaakt moet worden, hangt volledig af van het weer.

Verbouwing

Het Velperpoortstation staat al een tijdje op de planning om verbouwd te worden. ProRail wilde het station in eerste instantie afgelopen zomer al aanpakken. De aanbesteding die het bedrijf in 2018 uitschreef voor dat project mislukte echter. Dit jaar hoopt de spoorbeheerder een herkansing te krijgen

,,Bij een eventuele verbouwing zal dit probleem zeker aangepakt moeten worden”, zegt Bosselaar.

Volledig scherm
Als het regent, staat niet alleen het fietspad bij station Arnhem Velperpoort onder water. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.