Volledig scherm
De tien laatste nieuwe Zwitserse trolleybussen die in Arnhem en regio gaan rijden. Foto: Breng © Sandra Heesbeen

Trolleybus-vloot Arnhem compleet vernieuwd

ARNHEM - Met de levering van tien Zwitserse HESS-AG trolleybussen is de Arnhemse trolleybus-vloot volledig gemoderniseerd. De vervangingsoperatie die in 2012 begon, is afgerond met de komst van de tien bussen de afgelopen weken.

Busmaatschappij Hermes bestelde eind 2012 31 bussen bij de Zwitserse leverancier, toen de nieuwe concessie inging voor het openbaar busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen tot december 2022. In 2009 waren er al negen geleverd. In totaal rijden er op de trolleybuslijnen in het gebied nu veertig moderne trolleybussen.

De trolleybussen van een eerder bouwjaar stromen uit. Er blijven nog twee dergelijke rijden voor de ontwikkeling van het project Trolley 2.0 (trolleybussen rijden dan met opgeslagen energie op routes zonder bovenleiding).

Samen met de 40 aardgasbussen in Arnhem en de 180 aardgasbussen in de vestigingen Bemmel, Duiven en Nijmegen beschikt Hermes over een modern en milieuvriendelijk wagenpark. 

  1. Met het Songfestival kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    Met het Songfesti­val kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    ARNHEM - Het Eurovisie Songfestival naar Arnhem halen zou een mooie manier zijn om 75 jaar vrijheid te vieren, vindt burgemeester Ahmed Marcouch. ,,Arnhem is de culturele hoofdstad van Nederland’’, zei hij maandagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. ,,Bekend van de Slag om Arnhem. We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.