Volledig scherm
Het vrachtwagentje heeft zichzelf klemgereden onder de Willemstunnel in Arnhem. © Persbureau Heitink

Trucker luistert niet naar tomtom en rijdt zich klem: Willemstunnel in Arnhem beschadigd

updateARNHEM - Het plafond van de Willemstunnel in Arnhem is maandagochtend beschadigd toen de bestuurder van een kleine vrachtwagen zich klem reed in de ingang van Parkeergarage Centraal in de tunnel. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Arnhem heeft de plafondconstructie schade opgelopen. ,,Maar er hangt gelukkig niets los.”

Onderzoek door een expert zal moeten uitwijzen wat er precies aan de hand is. De reparatiekosten zullen worden verhaald op de bestuurder van het vrachtwagentje.

Volgens de woordvoerder gaf het navigatiesysteem van de chauffeur aan dat hij voor de Willemstunnel rechtsaf moest slaan. De man volgde die aanwijzing echter te laat op, met als gevolg dat hij terecht kwam in de toerit naar de parkeergarage. De doorrijhoogte daarvan is veel lager dan die van de tunnel zelf. ,,Dat staat ook duidelijk aangegeven”, aldus de gemeente Arnhem.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arnhem gaat jongeren een maatschappelijke diensttijd bieden

    Arnhem gaat jongeren een maatschap­pe­lij­ke diensttijd bieden

    ARNHEM - Arnhem is een van de elf gemeenten in Nederland die van het kabinet jongeren een maatschappelijke diensttijd mogen aanbieden. De gemeente krijgt daar ruim 624.000 euro voor. Dat wil ze besteden aan een tweejarig project waarbij 140 jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, die geen opleiding volgen, verdeeld over zeven groepen hun vaardigheden ontwikkelen en een beter beeld krijgen van wat ze verder willen doen in hun leven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.