Volledig scherm
Een rij in het stemlokaal in Malburgen-West, grenzend aan Meinerswijk. © Marc Pluim

Tussenstand referendum Arnhem: opkomst 3,7 procent (video)

ARNHEM - Van de 122.505 Arnhemmers die woensdag een stem kunnen uitbrengen voor het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk heeft rond 11.00 uur 3,7 procent de gang naar het stemlokaal al gemaakt.

Dat meldt de gemeente Arnhem. Het percentage is gebaseerd op een peiling bij veertien stembureas in de stad. In totaal zijn er voor de volksraadpleging 66 stembureaus ingericht, waaronder bijvoorbeeld in ziekenhuis Rijnstate Arnhem en Station Arnhem Centraal.

Uiterwaardenpark
Inzet van het referendum is de toekomst van Stadsblokken en Meinerswijk. De gemeente wil er een uiterwaardenpark maken met ruimte voor natuur, cultuur(historie), evenementen en een festival en is bereid in een deel ervan woningbouw toe te staan.

Inzet
Juist dat onderdeel is inzet van de volksraadpleging. De Burgercoalitie Stadssblokken-Meinerswijk, aanjager van het referendum, vindt woningbouw in strijd met eerder gemaakte afspraken en vreest overlast. De groep wil wel een uiterwaardenpark, maar dan zonder woningbouw.

Opkomstdrempel
De stembureaus in Arnhem zijn geopend tot vanavond 21.00 uur. Er is geen opkomstdrempel. De uitslag van het raadgevende referendum is dus altijd geldig, ongeacht het aantal kiezers dat een stem uitbrengt.

122.505 Arnhemmers van boven de 18 kunnen vandaag, woensdag 30 november, hun stem uitbrengen bij het referendum over de toekomst van uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.