Volledig scherm
Van links naar rechts de vrijwilligers Diana en Bert, Lodewijk Hoekstra, ontwerper Willem Jakobs en vrijwilliger Gerrie.  © Gerard Burgers

TV-tuinman filmt in Coehoornpark

ARNHEM - Niet gek dat TV-tuinman Lodewijk Hoekstra dinsdagmiddag opnamen maakte in het Arnhemse Coehoornpark. Waar anders kun je beter laten zien hoe je je tuin duurzaam kunt inrichten? Hoekstra was vijf jaar geleden zelf bij de inrichting van het Arnhemse park betrokken.

Even wat wilgentenen, een klimplant, een kersenboom, een bessenstruik, tijm. Lodewijk Hoekstra steekt op deze dinsdagmiddag ondanks de hitte de handen flink uit de mouwen. Vrijwilligers uit de buurt (Diana, Gerrie, Bert) helpen hem bij het maken van een nieuw zithoekje. Ondertussen snort de camera en roept regisseur Janneke Smit van Stokvis Content haar aanwijzigingen. De opnamen staan er snel op. Weer een onderwerp voor de rubriek Lodewijks Groene Geluk in het SBS-programma De Grote Tuinverbouwing.

Eigen Huis & Tuin

Hoekstra was vijf jaar geleden nog presentator van het RTL-programma Eigen Huis & Tuin toen hij betrokken raakte bij de aanleg van het Coehoornpark. Dat was als eigenaar van NL Greenlabel, een bedrijf dat zich bezighoudt met de duurzame inrichting van buitenruimtes. Vandaag is hij niet voor het eerst terug, maar wel voor het eerst beroepsmatig. Hij interviewt Paul de Bruijn van Coehoorn Centraal (,,Het Coehoornpark staat voor mij voor vrijheid"). En om te laten zien hoe goed Arnhem bezig is, bezoekt hij samen met de Arnhemse ontwerper Willem Jakobs ook het groene plein van basisschool De Binnenstad en de Jansbeek. 

De uitzending van De Grote Tuinverbouwing is op 15 september te zien bij SBS6 om 18.45 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.