Volledig scherm
Zwembad Klarenbeek © DG

Twee Arnhemmers aangehouden voor mishandeling badmeesters

ARNHEM - Voor de zware mishandeling van twee badmeesters in Arnhem zijn twee verdachten aangehouden. De politie verwacht snel meer aanhoudingen.

Anderhalve week na de ernstige mishandeling van twee badmeesters in het Arnhemse zwembad Klarenbeek, heeft de politie twee verdachten aangehouden. De badmeesters raakten op vrijdag 27 juli gewond bij een mishandeling op het zwembadterrein.

Meer aanhoudingen

Meteen na de mishandeling startte de politie een onderzoek. Er werd met verschillende getuigen gesproken. Ook werd er via social media een oproep voor getuigen en beeldmateriaal gedaan. Meerdere getuigen hebben zich gemeld.

Uit het onderzoek zijn meerdere verdachten naar voren gekomen. Gisteren zijn een man en een vrouw, beiden 21, uit Arnhem aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling.

Ook zijn er gisterenochtend vier woningen doorzocht, daarbij zijn spullen in beslag genomen die onderzocht worden om mogelijk als bewijs te kunnen dienen. Tevens is beslag gelegd op waardevolle spullen van de verdachten. Daarmee kan er in een later stadium sneller een eventuele schadevergoeding voor de slachtoffers voldaan worden. Waarschijnlijk volgen nog meer aanhoudingen.

Verontwaardiging

De mishandeling heeft een diepe indruk op de slachtoffers gemaakt. De badmeesters hebben een min of meer publieke functie, ze zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen. Dat juist zij zijn mishandeld, zorgt volgens de politie voor verontwaardiging bij bezoekers en medewerkers van het zwembad en vele anderen. De mishandeling kwam aan als een mokerslag, zei voorzitter Philip Follender.

De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak dan ook hoog op. De verdachten worden nu gehoord over hun mogelijke betrokkenheid. Verder doet de politie verder onderzoek naar de spullen die in beslag zijn genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.