Twee Arnhemse scholen in Presikhaaf onder nieuwe naam verder

VideoARNHEM - De wijk Presikhaaf-Oost in Arnhem is een nieuwe school rijker: de Parkschool.

Het is de naam waaronder de Dr. Willem Dreesschool en de John F. Kennedyschool voortaan samen door het leven gaan. Dario Oznan (8) - van de Kennedyschool - en Alicia Marijt (8) - van de Dreesschool - mochten donderdag het bord met de naam van de fusieschool onthullen. 

Quote

Veel geluk en veel goeds voor deze nieuwe school

Dario Oznan, Leerling van de nieuwe Parkschool in Presikhaaf-Oost

,,Veel geluk en veel goeds voor deze nieuwe school. Dat wil ik en dat wens ik’’, sprak Dario ferm voordat hij met Alicia het verhullende papier van het bord met de nieuwe naam wegtrok. 

Dat wil directeur Petra Herbrink ook. Twee basisscholen in één wijk die altijd elkaars concurrenten waren, zijn ieder afzonderlijk te klein om gezond te kunnen voortbestaan. ,,We gaan het nieuwe schooljaar samen in met zo’n 230 leerlingen. Dat biedt een beter perspectief op goed onderwijs en een gezonde begroting.’’ 

Noodlokalen

De Parkschool gaat eerst verder in het gebouw van voorheen de Dreesschool, waar vier noodlokalen worden bijgeplaatst om alle leerlingen te kunnen huisvesten. Over drie jaar verrijst op het grasveld naast het huidige gebouw een gloednieuw pand. 

Daar moet in samenwerking met het peuterspeelzaalwerk en de kinderopvang ook een Kindcentrum worden ontwikkeld, waar de jongens en meisjes van Presikhaaf-Oost al vanaf heel jonge leeftijd aan hun ontwikkeling kunnen werken.

De kinderen van de Dreesschool vormen een erehaag voor de kinderen van de Kennedyschool, met wie ze vanaf komend schooljaar samen de nieuwe Parkschool zullen vormen.
Volledig scherm
De kinderen van de Dreesschool vormen een erehaag voor de kinderen van de Kennedyschool, met wie ze vanaf komend schooljaar samen de nieuwe Parkschool zullen vormen. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.