Twee jaar en tbs voor Arnhemmer na mishandelingen en verkrachting van ex in Nijmegen

ARNHEM - Een 45-jarige man uit Arnhem is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot 2 jaar cel en tbs voor het bruut verkrachten en mishandelen van zijn ex-partner in Nijmegen op 16 augustus 2017. 

De man sloeg en stompte de vrouw, trok aan haar haren, ging op haar zitten en kneep haar keel dicht, bond haar vast en verkrachtte haar.

Dezelfde dag moest ook een agente het ontgelden. De man beukte tegen haar aan, ging bovenop haar zitten en drukte met een vinger in haar oog en sloeg en stompte haar.

Een ander willekeurig slachtoffer liep een klein jaar eerder in Roermond een gebroken neus en drie gebroken tanden op.

Stoornissen en een verslaving

Volgens gedragsdeskundigen heeft de man een antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis en een verslaving.

De verdachte heeft een patroon van het overschrijden van andermans grenzen en heeft ook al meerdere veroordelingen wegens huiselijk geweld op zijn naam. Die problemen – en daarmee het gevaar voor herhaling – worden niet snel even opgelost. Hij moet eerst afkicken en daarna aan zijn stoornissen werken, luidt het advies.

De advocaat van de man betoogde dat dat niet per se door middel van tbs met dwangverpleging hoeft. De aanklager in hoger beroep vond van wel, naast de 2 jaar cel.

Het gerechtshof vindt dat ook. Eerder legde de rechtbank ook 2 jaar cel en tbs met dwangverpleging op.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.